dijous, 2 d’octubre del 2014

The leftovers

Sèrie americana creada per Damon Lindelof (Lost) i Tom Perrota per a la cadena HBO aquest mateix any, 2014. Per ara, només té una temporada i està a l’espera d’una segona.

Aquesta sèrie ens mostra com afronta la societat el fet de que el 2% de la població mundial desaparegui sense cap tipus d’explicació. La població de Mapleton, que és on es centra sobretot la història, intentarà donar resposta a tots aquests interrogants i seguir amb les seves vides com poden.


És una sèrie bastant rara, que dona molta importància a la part espiritual i sentimental de les persones. En cada capítol que veus, no pots dir que hagi passat massa cosa, però si et pares a pensar és a la inversa, tot i que no són capítols d’acció, si que aprofundeixen molt en els sentiments i les emocions dels personatges, en el seu patiment, les seves frustracions i el dolor que els produeix aquesta incertesa de no saber què ha passat, si tornarà a passar o on han anat aquells que han desaparegut per art de màgia.

És cert, que et passes la meitat o tres quarts de la primera temporada sense entendre re de re, fins que al final et dones compte que no hi ha res per entendre. Crec que no és una d’aquestes sèries on primer ens presenten els personatges, després ens plantegen un problema i per acabar aquest és solucionat, al contrari, és una sèrie on ens mostra la manera en que els personatges, les persones, afronten un fet insòlit, catastròfic i impactant. Sincerament, no crec que al final de la sèrie arribem a saber que ha passat amb aquelles persones, o el perquè ha passat, com dic, el que importa d’aquesta sèrie és veure els sentiments, les diferents maneres d’afrontar i de superar un esdeveniment d’aquestes característiques.

The leftovers és una sèrie molt ben cuidada, el openning, la banda sonora, les imatges, està tot mirat al mil·límetre per a que cada escena impacti i arribi a l’espectador, tot s’ha de dir, que la recomano, i tot i que sóc molt conscient que no a tot el món li agradarà, crec que tothom li hauria de donar una oportunitat.

2 comentaris:

  1. No seré jo qui li doni aquesta oportunitat... No hi ha acció? Part espiritual? Sentiments? La HBO es una garantia però últimament està produint molt... A part que rarament miro una sèrie quan només existeix la primera temporada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. No és que no hi hagi acció, no vull fer comparacions però a vegades m'ha donat la mateixa sensació que Lost, que potser no semblava que passés res en un capítol però passava molt. No ho sé, suposo que si l'haig de comparar ho hauria de fer amb Les revenants, tot i que suposo que en aquesta última si que tenen pensat resoldre el misteri. Últimament veig series molt rares...

      Elimina