dimecres, 6 de març del 2013

American Horror Story

Pels que arribeu tard, American Horror Story és una sèrie creada per Ryan Murphy i Brad Falchuk, els quals ja han treballat junts en sèries com Glee o Nip/Tuck. AHS és una sèrie que barreja els gèneres de drama, misteri i terror, i que actualment té dues temporades emeses, i amb una tercera en procés de gravació. Aquesta, és una sèrie d'antologia, és a dir, que en cada temporada la seva trama varia. 
Totes les temporades tenen actors en comú que representen altres papers, tot i així, la història de cada una es desenvolupa en escenaris diferents.
Sincerament, el que més m’impacta d'aquesta sèrie són els openings, el tema musical és composat per César Davila-Irizarry i Charlie Clouser. Les dues primeres temporades comparteixen la música, però l’acompanyen escenes diferents, tot i així, en les dues, les escenes són bastant macabres, tètriques i gòtiques, ajudant-se així, d'imatges de fotos en blanc i negre, nines, avortats, deformats, verges, sang, i alguna escena de sexe. Personalment, són openings que em recorden el de True Blood, en el qual també s’intercalen diferents imatges i escenes, les quals, et deixen al final un mal estar i un mal rotllo general acompanyats d'una gran expectació, ja que estan cuidats al detall i es nota la feina que hi ha darrera de cada un d'ells.

        American Horror Story

La primera temporada es centra en una família composada pel Ben (un marit que ha estat infidel), la Vivien (una esposa que acaba de patir un avortament), i la Violet (una filla amb problemes depressius). Aquests es muden a una mansió de Los Angeles per tal d'intentar començar de nou i deixar els problemes en el passat, però no saben que s’estan establint en una casa encantada.  

Aquesta temporada va ser ben rebuda i va tenir bones crítiques, a més, va ser nominada per varis premis en els Premis Golden Globe i va guanyar un Premi Satellite.
American Horror Story consta de 12 capítols d'uns 45 minuts cada un aproximadament, i cal esmentar que aquesta temporada t’absorbeix en un misteri que no comences a entendre fins que aquesta ja ha avançat bastant, i és llavors quan pots començar a unir les peces del trencaclosques.  

            
        American Horror Story: Asylum

És la segona temporada i va ser estrenada el 17 d'octubre del 2012 a la Fox.
Aquesta es desenvolupa en un manicomi, en l'Institució Mental de Briarcliff l'any 1964, i segueix la història d'alguns pacients, doctors i infermeres que el regenten.
L'hospital psiquiàtric està portat per la germana Jude (una monja que tracta els pacients amb duresa) i el monsenyor Timothy O'Hara (un eclesiàstic amb una forta ambició per arribar al Vaticà), els quals són ajudats per la germana Eunice (una jove dolça i amb una gran innocència), pel doctor Arthur Arden (un metge amb un passat obscur) i pel doctor Oliver Thredson (un psiquiatre que tractarà en Kit), entre d'altres. Aquests tindran que cuidar a diferents pacients amb tipologies completament variades, des d'homosexuals a psicòpates en serie, dels quals podem destacar, a la Shelley (una nimfòmana), el Kit (un assassí que diu que el veritable responsable de la mort de la seva parella són els extraterrestres), la Lana (una periodista lesbiana) i la Grace (una assassina que es declara innocent).

La història es va complementant mitjançant flashbacks que ens mostren el passat dels personatges i mirades de futur que es van entrelligant entre si, jugant així amb el passat, el present i el futur d'aquests. A més, la temporada tracta temes com el nazisme, el mal i el bé, extraterrestres, l'experimentació amb persones...


Tot i que les xifres mostren que ha hagut una pèrdua d'espectadors en aquesta temporada, personalment m'ha agradat més que la primera. Si que en alguns moments l'he trobat una mica massa irreal, amb el tema dels extraterrestres per exemple, però ha estat molt més fosca, més tètrica i per mi, més treballada. 

        Confirmada Tercera Temporada

Encara no té data d'emissió, tot i que es creu que començarà a finals del 2013, i es sap poca cosa sobre la trama i el nom que tindrà, tot i així, es sap que repetiran alguns actors.
Per ara els actors que són confirmats que repetiran són la Jessica Lange (1º Temp: Constance, 2º Temp: Germana Jude), Evan Peters (1º Temp: Tate Langdon, 2º Temp: Kit Walker), Sarah Paulson (1º Temp: Billie Dean, 2º Temp: Lana Winters), Lily Rabe (1º Temp: Nora Montgomery, 2º Temp: Germana Mary Eunice) i Frances Conroy (1º Temp: Moira O'Hara, 2º Temp: Shachath, l'àngel de la mort). I amb molts números de tornar, Taissa Farmiga (1º Temp: Violet). A més, també s'ha confirmat el fitxatge de Kathy Bates, la qual farà en un primer moment d'amiga de Jessica Lange, i finalment, es convertirà en la seva pitjor enemiga.


La tercera temporada tractarà sobre un romanç, tot i que aquest no serà el típic de parelleta feliç, sinó que anirà acompanyat de dificultats i pinzellades tètriques. Tot i així, han avançat  que hi haurà un punt més còmic que aquesta última temporada i que estarà ambientada en l'actualitat i es localitzarà en varies ciutats diferents. Pel que sembla, la sèrie no deixarà de tenir flashbacks del passat, transportant-nos així a èpoques anteriors i futures.
El que es pot sobreentendre per les paraules del director és que Evan Peters tornarà a ser un "psicòpata" i que Jessica Lange serà una dona amb lideratge i amb molt de glamur, la qual serà la protagonista principal d'aquesta nova temporada. La història d'aquesta temporada es centrarà en les Bruixes de Salem, cosa que fa que les ganes de que arribi ja l'inici augmentin. 

Ara només faltarà esperar a que s'acabi de rodar i que donin el tret de sortida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada