divendres, 1 de març del 2013

Black Mirror: 2x03 The Waldo Moment


"The Waldo Moment" és el tercer i últim capítol de la segona temporada de Black Mirror, per mi el més fluix d'aquesta.

El capítol ens fa una crítica a la política i a la manipulació que pot rebre la societat en general mitjançant programes i personatges televisius. Aquest tracta sobre un programa de televisió que crea un dibuix animat (Waldo), el qual, critica als líders dels partits polítics que estan en plena campanya, cosa que fa que sigui seguit per una gran massa de gent. Al tenir tanta popularitat, el seu equip opta per fer-lo candidat a les eleccions. I fins aquí puc llegir sense fer spoilers, tot i així, us deixo el tràiler del capítol amb anglès, per variar.


Com he dit, per mi és un dels capítols més fluixos de la sèrie en si, juntament amb el segon de la primera temporada que se’m va fer bastant pesat i monòton, i a més, no em va impactar tant com els altres.

En aquest, més que una crítica futurista veig més una crítica del present, i dels “vots perduts” que podent fer que la balança s’inclini cap un cantó o l’altre, al donar-los a un “partit inútil” poden acabar ajudant a que aquesta balança es decanti cap a un candidat que beneficiï menys al poble, perjudicant així, a tota la societat. Amb això, no vull criticar a la gent que voti als partits més minoritaris, ja que sempre he criticat el bipartidisme, i a més, crec que la feina dels membres dels partits minoritaris que estan a dins del Parlament, la Generalitat... és importantíssima. Tot i així, els vots que es donen a partits com el de la “Carmen de Mairena”, o que simplement no es donen per vagància, o amb l’excusa de que és per “castigar” als polítics i a la “falsa democràcia”, crec que al cap i a la fi, acaben castigant a tota la població, ja que són vots que es podria haver endut un partit amb unes ideologies més properes a la persona que efectua el vot, i en consonància, ajudar a que es puguin realitzar propostes que podrien ser del seu grat.


Crec que aquesta és la reflexió que pretén el capítol, tot i que cadascú pot treure un significat propi. Haig de dir que el que no m’ha acabat de convèncer és el capítol en si, no la reflexió que aquest persegueix, ja que crec que és una reflexió molt bona en els temps que corren, on hi ha un descontentament de la classe política per part de la societat, on els nostres representants segueixen apostant per polítiques d'austeritat, i on la població veu que ningú pensa en ella, crec que són factors que podrien dur a que aparegués un Waldo, i veure la manipulació de la que podem ser sotmesos, en certa manera, ens fa estar més a l’aguait.

Ara només podem creuar dits i esperar a que es decideixin a fer una tercera temporada, ja que Black Mirror és una sèrie que fa reflexionar, cosa molt positiva en els temps que corren.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada